Home » Beste WordPress Hosting Nederland 2020

Beste WordPress hosting providers voor Nederland in 2020

Op zoek naar de beste WordPress hosting van 2020 voor je website? Het kiezen van een goede WordPress hosting provider is mega belangrijk en wordt vaak onderschat. In dit artikel vergelijken we een aantal van de beste WordPress hosting providers voor Nederland en België!

Geüpdatet op 27 maart 2020

Beste WordPress hosting providers Nederland vergelijken

Niks is frustrerender dan uren in de wacht van een klantenservice te staan als je website niet werkt en het personeel vervolgens ook niet de kennis in huis heeft om je verder te helpen.

Is je hosting traag of is je website frequent onbereikbaar dan heeft dit een negatieve impact op je SEO (zoekmachine optimalisatie), op je reputatie als ondernemer en, als je producten of diensten verkoopt, op je sales.

De webhosting is een van de belangrijkste investeringen voor een succesvolle website en het moet zijn als een vliegtuig: snel, bemand met goed technisch personeel en betrouwbaar (altijd in de lucht). De motoren moeten ten alle tijden werken anders stap je niet in.

Maar hoe weet je wat de beste WordPress hosting is?

Om je te helpen de juiste beslissing te nemen, vergelijken wij hier de top WordPress hosting providers voor Nederland en België.

Welke host je ook gaat kiezen, houd met het vergelijken de volgende 3 belangrijkste factoren van een WordPress hosting in je achterhoofd:

 1. Snelheid – Ook wel bekend als “laadtijd”.
 2. Uptime – Percentage van de tijd dat je website daadwerkelijk online bereikbaar is. Moet ten minste 99.9% zijn.
 3. Klantenservice – Moeten in staat zijn je te helpen bij vragen en problemen met WordPress.

Ik kan je niet garanderen dat de snelheid en uptime identiek aan de hieronder gepresenteerde resultaten is, gezien dit ook afhankelijk is van welk hosting plan je kiest, hoeveel bezoekers je website heeft en hoe groot je website is.

Heb je haast? Bekijk hieronder direct de samenvatting van de resultaten beste prijs-kwaliteit WordPress webhosts.

7 Beste WordPress hosting providers (prijs-kwaliteit) voor Nederland en België

Tijd om te kijken naar de WordPress hosting providers. We vergelijken hier eerst de WordPress hosts met de beste prijs-kwaliteit verhouding. We laten je de beste goedkope WordPress hosts zien en vervolgens de

1. Siteground Managed WordPress (www.SiteGround.com)

 • Uptime: 99.99%
 • Laadtijd: 673 ms
 • Klantenservice: 24/7 live chat, telefoon, e-mail
 • Specificaties: Google cloud servers, gratis https (SSL), dagelijkse back-up, gratis e-mail, automatische WordPress updates, uitgebreide security solutions (anti-spam/hack)
 • Website: www.SiteGround.com

In een lijst van de beste WordPress Hosting providers moet SiteGround is het niet meer dan logisch dat Siteground een prominente rol speelt. SiteGround is een van de meest populaire en best beoordeelde hosting provider in de WordPress community.

SiteGround heeft datacenters op 3 continenten (Amerika, Europa en Azië) en één van deze centers is gelokaliseerd in Amsterdam, zodat in en nabij Nederland optimale snelheid kan worden behaald. Afhankelijk van je doel publiek kun je zelf bepalen op welke locatie jouw website wordt geplaatst.

SiteGround webhosting is eenvoudig in gebruik (one-click installatie voor WordPress) en de performance is erg goed. Wat ons betreft heeft SiteGround de beste prijs-kwaliteit verhouding. Wij maken zelf ook gebruik van SiteGround voor deze website.

Bovendien wordt SiteGround officieel aangeraden door de WordPress.org community zelf. Alle hosting plannen komen met gratis SSL (https://) en een eenvoudige WordPress installatie proces. Ze bieden een gratis WordPress website transfer aan en gratis CDN (cloudflare) integratie (voor caching) en optimalisatie van afbeeldingen, zodat je website nog sneller laadt.

We hebben de klantenservice livechat getest en deze is vriendelijk, professioneel en uitzonderlijk snel in het beantwoorden van vragen. Wel is deze in het Engels, dus als je daar niet comfortabel mee bent is het misschien beter om een puur Nederlandstalige hosting te nemen.

SiteGround Managed WordPress Hosting heeft een introductieprijs van €3,95 per maand. Let erop dat de prijzen voor het verlengen starten bij €9,95 per maand (na 1, 2 of 3 jaar).

 • Voordelen – Goede performance in uptime en laadtijd, hele goede klantenservice, officieel aangeraden door de WordPress community, gratis site transfer, gratis SSL en CDN. Veruit de meeste ‘bang for the buck’ met zeer veel features.
 • Nadelen – Klantenservice Engelstalig, domeinnaam niet gratis, prijzen bij verlengen zijn hoger. (Check hier de huidige prijzen van SiteGround)

2. Xel Media (www.xel.nl)

 • Uptime: 99.99%
 • Laadtijd: 906 ms
 • Klantenservice: telefoon, e-mail
 • Specificaties: Gratis https (SSL), automatische back-ups, gratis domeinnaam, gratis e-mail, brute force protection
 • Website: www.xel.nl


Een van de betere webhosting services van Nederlandse bodem is wat ons betreft Xel Media. Dit bedrijf is vooral gericht op WordPress. De performance is over het algemeen beter dan de meeste andere webhosts.

Via je ‘Xel omgeving’ is het eenvoudig om WordPress te installeren. Kom je er toch niet uit, dan kun je op de Xel academy een gedetailleerde handleiding vinden. Je kunt het ook voor je laten installeren.

Snelheid wordt door Xel gewaarborgd enerzijds door ‘xel WordPress boost’ (extra capaciteit bij een piek in bezoekersaantallen) en anderzijds door Varnish en php caching.

De klantenservice is vriendelijk en to the point. Telefonisch krijg je gelijk en werknemer te spreken en geen keuzemenu. Het personeel is vakkundig en snel.

De Xel WordPress hosting is niet heel goedkoop en start vanaf €15. Wel krijg je er een gratis domeinnaam, gratis verhuisservice en gratis SSL (https://) bij.

3. Argeweb (www.argeweb.nl)

 • Uptime: 99.99%
 • Laadtijd: 956 ms
 • Klantenservice: telefoon (0800), e-mail
 • Specificaties: Gratis domeinnaam, gratis e-mail, spamfilter en antivirus
 • Website: www.argeweb.nl

Nummer 3 in onze beste hosting lijst voor WordPress is die van Argeweb. Argeweb is een van de best beoordeelde webhosts van Nederland. En dat is niet zo gek, want je krijgt een goede performance voor een scherpe prijs.

De installatie van WordPress is met enkele kliks geregeld met een meegeleverde tool. Ook kun je gebruik maken van de gratis WordPress installatiehulp.

De klantenservice is vriendelijk en komt professioneel en persoonlijk over. Telefonisch goed bereikbaar en mail wordt snel beantwoord.

Voor het standaard pakket betaal je €5,95 per maand en op moment van schrijven is er een actie gaande en betaal je voor de eerste 3 maanden slechts €0,99.

Kortom prima snelle server en goede klachtenservice, voor een goede prijs. Maar wel wat minder features dan de eerder genoemde webhosting providers.

4. Vimexx (www.vimexx.nl)

 • Uptime: 99.97%
 • Laadtijd: 1052 ms
 • Klantenservice: live chat, telefoon, support ticket, e-mail, forum
 • Specificaties: Gratis SSL, gratis e-mail
 • Website: www.vimexx.nl

Vimexx heeft ons in positieve zin verrast. De best beoordeelde webhost provider van 2019 op webhosters.nl doet in performance iets onder bij de eerder genoemde webhosts, maar de pakketten zijn extreem voordelig te noemen voor wat je krijgt.

De installatie van WordPress is niet al te ingewikkeld. Je logt vanuit de webhost omgeving in bij DirectAdmin en vanuit daar kun je eenvoudig met de Installatron Application Installer WordPress installeren in een paar klikken.

Het WordPress Hosting Start pakket kost slechts €0.45 per maand, wat echt geen geld is. Maak je een website met enkele pagina’s of een kleine blog puur als hobby dan kun je hier mee uit de voeten. Let wel, je krijgt waar je voor betaalt en de klachtenservice is bij de goedkoopste 2 pakketten dan ook trager dan bij de overige pakketten (die hebben meer prioriteit).

Neem je jouw website wat serieuzer dan zouden wij toch al gauw voor het Plus pakket gaan. Je krijgt veel meer performance en beveiliging dan met het Start en Medium pakket.

Voor het WordPress Plus pakket betaal je €4,49 per maand, heb je een stuk meer snelheid en Varnish caching, meer schijfruimte dan die van de hiervoor genoemde hosting providers in de lijst bij elkaar en onbeperkt dataverkeer, gratis domeinnaam, DDoS beveiliging en een Malware & virus scanner.

 • Voordelen – Goede kwaliteit voor lage prijs, veel indrukwekkende features vanaf het Plus pakket, gratis SSL, goedkope domeinnamen (gratis bij Plus).
 • Nadelen – Support beter en sneller vanaf Plus pakket. (Klik hier voor de actuele prijzen van Vimexx)

5. Antagonist Managed WordPress (www.antagonist.nl)

 • Uptime: 99.97%
 • Laadtijd: 964 ms
 • Klantenservice: live chat, support ticket, e-mail, social media
 • Specificaties: Gratis SSL, gratis e-mail, anti-spam en virus, dagelijkse back-ups
 • Website: www.antagonist.nl

Nummer 5 in de top 7 beste WordPress hosting providers is Antagonist. Een stabiele webhost met goede performance en service.

Met de one-click installatie is het installeren van WordPress een fluitje van een cent. Het is managed WordPress hosting, dus er vinden automatische updates plaats, zodat je altijd beschikt over de meest recente en veilige versie.

Hoewel ze geen gebruik maken van telefonische klantenservice is de support via live chat en social media goed en vlot.

Voor het goedkoopste SLIM + WP pakket betaal je maandelijks €6,24. Momenteel is er een actie gaande dat je voor het eerste jaar €4,99 betaalt. Je krijgt daarvoor gratis SSL (https://) en e-mail, dagelijkse back-ups, en spam en virus protectie.

6. SoHosted (www.sohosted.com)

 • Uptime: 99.99%
 • Laadtijd: 1259 ms
 • Klantenservice: live chat, telefoon, contactformulier
 • Specificaties: Gratis SSL, gratis e-mail, spamfilter
 • Website: www.sohosted.com

SoHosted past zeker in het rijtje van zeer goede WordPress webhosts. In 2018 zijn ze winnaar geweest van de snelheidstest van Webhosters. Dit jaar valt de snelheid ook zeker niet tegen.

Met één-klik installatie is WordPress eenvoudig en snel te installeren. Je krijgt meer dan voldoende schijfruimte en onbeperkt dataverkeer.

De klantenservice is persoonlijk, bekwaam en behulpzaam en wordt door de klanten goed beoordeeld. Op mail wordt snel gereageerd.

Het standaard webhosting pakket kost €3,95 per maand, wat een prima prijs is. Wil je er een domeinnaam bij dan betaal je € 4,99 per maand. Je pakket is voorzien van gratis SSL, gratis e-mail en gratis spam en virus filters.

7. TransIP (www.transip.nl)

 • Uptime: 100%
 • Laadtijd: 1602 ms
 • Klantenservice: live chat, telefoon, contactformulier
 • Specificaties: Gratis SSL, gratis e-mail, firewall, automatische back-ups
 • Website: www.transip.nl

De hekkensluiter van deze beste WordPress hosting lijst is de webhosting service van TransIP. TransIP, operationeel sinds 2003, heeft veel kennis en ervaring in huis van online systemen. Naast domein registar en webhosting services zijn ze ook bekend van de STACK cloud services.

Qua uptime zijn presteert TransIP het beste en is het meest stabiel. De snelheid is weer iets minder, maar zeker niet slecht.

In de Knowledge Base van TransIP nemen ze je stap voor stap mee door de installatie van WordPress en heb je in mum van tijd je WordPress website online.

De klantenservice is goed en reageert snel op vragen via de chat functie.

Er zijn 3 pakketten te kiezen bij TransIP (S, L en XL) en het kleinste pakket (S) betaal je € 3,00 per maand voor. Althans dan lijkt zo, maar als je de regel eronder leest is dit alleen voor de eerste contractduur (lees: de eerste maand), daarna wordt het €5,00 per maand. Je krijgt hiervoor gratis SSL, gratis automatische back-ups, gratis e-mail en veel tutorials.

Veelgestelde vragen over WordPress hosting

Webhosting is een dienst die particulieren of bedrijven ruimte aanbiedt op een server voor het opslaan van informatie, afbeeldingen en andere content die toegankelijk is via een website. Deze dienst wordt aangeboden door een webhosting provider. Als je een website wilt maken heb je webhosting nodig.

Vaak kun je kiezen uit verschillende webhosting pakketten. Afhankelijk van de vereisten van jouw content management system (CMS – bijv. WordPress, Joomla, Magento), de grootte van je website, het aantal bezoekers etc. kun je een webhosting pakket kiezen. Veel webhosting providers bieden WordPress hosting aan, welke geoptimaliseerd is voor het gebruik van het WordPress CMS.

In het artikel is al genoemd waar wij zelf rekening mee houden bij het selecteren van een WordPress webhost, namelijk:

 • Snelheid – Ook wel bekend als “laadtijd”. Trage websites verliezen bezoekers. Page speed is bovendien een ranking factor in het algoritme van Google, aangezien big G websites wil tonen die de beste gebruikerservaring bieden. Je website zou binnen 2 seconden geladen moeten zijn.
 • Uptime – Percentage van de tijd dat je website daadwerkelijk online bereikbaar is. Moet ten minste 99.9% zijn. Hoe vaker je website niet bereikbaar is, hoe minder bezoekers en conversies.
 • Klantenservice – Moeten in staat zijn je te helpen bij vragen en problemen met WordPress. En zo snel mogelijk uiteraard.

Behalve deze dingen is het ook wel handig dat als je al een website ergens gehost hebt, en je wilt overstappen, dat je nieuwe hosting provider een (al dan niet gratis) verhuisservice heeft. Het verhuizen van een website kan een tricky handeling zijn als je dit nog nooit hebt gedaan. Het is dan veiliger als dit door de webhost wordt aangeboden.

De aanbevolen vereisten voor het draaien van WordPress zijn:

 • PHP versie 7.3 of nieuwer
 • MySQL versie 5.6 of nieuwer of MariaDB versie 10.1 of nieuwer
 • HTTPS ondersteuning

Gemiddeld genomen gebruikt iemand ongeveer 1 GB data per WordPress installatie (bron: Kinsta). Er zijn natuurlijk uitzonderingen. Veel mensen zitten hier onder, maar als je grote videobestanden, PDF’s of afbeeldingen met hoge resolutie opslaat, dan kom je juist hoger uit. Een oplossing kan zijn bijvoorbeeld je video bestanden bij YouTube op te slaan en vervolgens via het WordPress Block -> insluitingen -> YouTube op je pagina te laten zien.

WordPress hosting conclusie

Dit was onze review van de top 7 WordPress hosting providers van 2020.

Elke recensie is gebaseerd op snelheid, uptime en specificaties en natuurlijk de kosten. De data die we daarvoor hebben gebruikt is zowel persoonlijke data als de uptime data uit 2020 van webhostingtalk.

Samengevat raden we aan om om een webhost te kiezen met een zo hoog mogelijke uptime en een zo laag mogelijke laadtijd.

WebhostingKosten (p.m.)Geld terugGem. laadtijdUptimeScore
1. Siteground WordPress Hosting € 3,9530 dagen673 ms>99.99%★★★★★
2. Xel Media WordPress Hosting€ 1514 dagen906 ms>99.99%★★★★★
3. Argeweb WordPress Hosting€ 5,9514 dagen956 ms>99.99%★★★★★
4. Vimexx WordPress Hosting€ 0,4514 dagen1052 ms>99.97%★★★★★
5. Antagonist WordPress Hosting€ 4,9930 dagen964 ms>99.97%★★★★★
6. SoHosted WordPress Hosting€ 3,9514 dagen1259 ms>99.99%★★★★★
7. Transip WordPress Hosting€ 514 dagen1602 ms100%★★★★

We zijn tot de conclusie gekomen dat als je op zoek bent naar de beste performance, de meeste features en de snelste klantenservice dat je met Siteground goed zit.

Heb je liever een WordPress hosting provider uit Nederland met optimale performance dan is Xel Media een goede keuze. Let wel, het is ook de duurste uit de lijst. Voor ondernemingen top, maar wellicht voor een persoonlijke blog of kleine website een overkill.

Zoek je een zo goedkoop mogelijke WordPress hosting, die qua perfomance toch opvallend goed presteert dan is Vimexx de hosting keuze voor jou.

Wij realiseren ons dat de volgorde van de hostingproviders uiteraard enigszins subjectief is en afhankelijk van welke factoren je zwaarder meetelt. Desalniettemin hebben we geprobeerd de lijst zo oprecht en objectief mogelijk te maken.

Nu ben jij aan zet. Succes met het kiezen van jouw WordPress webhosting!

WordPress hosting gekozen?

De BlogStartup content is gratis. We verdienen een commissie als je een aankoop doet via sommige van onze links. Dit kost jou niets extra. Thanks voor de support!

Vergeet dit artikel niet te delen!

Scroll naar top