Home » WordPress Themes » Beste WordPress Themes 2020

Beste WordPress themes van 2020

Beste WordPress Themes

Op zoek naar het beste WordPress theme voor jouw website? Dan ben je op de juiste plek beland! Met 10.000+ WordPress themes om uit te kiezen is het voor beginners vaak lastig om het juiste theme voor hun website eruit te pikken. In dit artikel geef ik je een lijst van de 25+ beste WordPress themes van 2020.

De WordPress themes die ik je laat zien zijn veelal ‘Multipurpose themes’, oftewel je kunt ze voor alle doeleinden gebruiken en volledig naar jouw behoefte aanpassen. Ook zitten er een aantal ‘ Niche themes’ in, bijvoorbeeld voor een Food blog of een Fitness blog. Alle themes in de lijst zijn responsive.

Zo zit er ongetwijfeld één voor jou tussen, wat je website project ook is, of je nu een blog gaat maken, een website voor je bedrijf, een portfolio. Oja, en je hebt geen kennis van webdesign of coderen nodig om deze themes te gebruiken.

Beste WordPress thema’s van 2020 (Responsive)

Oké, hier heb je ze, de beste en meest populaire WordPress themes van dit moment:

1. Astra WordPress Theme

Astra WordPress Theme

Astra is een mega populair WordPress theme en niet zonder reden! Met dit theme kun je vrijwel elke site maken die je maar wilt, want je kunt het compleet aanpassen naar jouw behoeften.

De makers hebben het theme gemaakt met ondersteuning voor alle populaire page builders (zoals Beaver builder en Elementor), waardoor je eenvoudig middels ‘drag and drop’ en live visuele aanpassingen je website volledig naar je wensen kunt indelen en ontwerpen.

Je hebt bij Astra de mogelijkheid om verschillende Starter Templates te installeren, zodat je heel snel je website kunt lanceren. Dit is vooral handig voor blogs, kleine ondernemingen en online shops.

Het theme komt met heel veel opties, waaronder meerdere layout opties, verschillende headers, mega menu, volledig kleurenpalet, Google fonts, andere layout opties voor blog en categorie pagina’s, custom widgets en meer.

Het Astra theme heeft ook goede integratie met WooCommerce, voor het maken van je eigen webwinkel. Behalve de shop pagina en de productgalerij heb je dan ook extra nuttige opties als quick product view, afleidingsvrij afrekenen en one-page checkout. Astra heeft ook een speciale integratie met Learndash voor als je bijvoorbeeld cursussen wilt aanbieden.

Twee van de belangrijkste redenen waarom ik Astra een van de beste WordPress themes vind:
1) Snelheid is een van hun speerpunten. Zo houden ze de code optimaal voor de beste performance en opties die je niet gebruikt kun je uitschakelen.
2) Astra heeft ingebouwde SEO optimalisatie, zodat je makkelijker kunt scoren in Google.

2. Divi van ElegantThemes

Divi WordPress Theme

Divi is een van de meest populaire multi-purpose WordPress themes die er te vinden is. Dit theme is ontwikkeld door Elegant themes, een van de meest toonaangevende theme shops ter wereld.

Divi komt met een drag and drop page builder waarmee je eenvoudig een website kunt opbouwen vanuit het niets. Ook kun je beginnen met een van de 800+ kant en klare website ontwerpen en deze vervolgens aanpassen naar jouw smaak en behoeften.

De divi builder heeft meer dan 40 elementen waarbij je jouw website kunt inrichten en ontwerpen.

Kies je voor Divi, dan krijg je er marketing en social media tools bij, zoals de premium Bloom e-mail optin plugin en de Monarch premium social media share plugin. Een perfect pakket dus om jouw blog of onderneming te laten groeien.

3. GeneratePress

GeneratePress WordPress theme

Met meer dan 2.5 miljoen downloads, 200.000+ actieve websites en score van 5/5 met 900+ beoordelingen is GeneratePress zeker een van de WordPress themes die je zou moeten overwegen voor jouw website.

Zo licht als een veertje, snel als een jaguar en SEO geoptimaliseerd zal dit theme jouw voor de Google rankings niet teleurstellen.

Wel is dit theme net wat minder gebruiksvriendelijk dan het Astra theme, die deze eigenschappen ook heeft. En als je bereid bent om te leren, dan is dit theme is grotere mate aan te passen. De ondersteuning van de makers is ook superieur. Let wel, deze aanpasbaarheid gaat over de pro versie van het theme.

Het theme is compatible met de populaire page builders. Je hebt volle controle over de aanpasbaarheid van je website, flexibele header opties, keuze aan vele fonts en kleuren. Er is daarnaast ook een WooCommerce integratie voor een webwinkel.

4. OceanWP

OceanWP WordPress theme

OceanWP is zonder twijfel een van de beste WordPress themes. Het is een krachtig en responsive theme met indrukwekkend aantal specificaties om alles te kunnen maken wat je wilt; een website voor je bedrijf, een webshop of een blog.

Het theme is clean en je kunt het aanpassen met verschillende layout opties, zoals verschillende templates, widgets en tal van instellingen zoals custom headers, onbeperkt aantal kleuren, afbeelding slideshows etc. Het heeft veel handige ingebouwde extensies, zoals een WooCommerce webwinkel extensie, Instagam en stick enything. Je kun het theme gebruiken met alle page builders.

Met de pro versie heb je ook nog eens keuze uit meer dan 70 kant en klare demo websites, die je vervolgens naar je eigen style kunt aanpassen.

OceanWP is licht gebouwd en de laadtijd is kort. Daarnaast is het theme gebouwd voor goede SEO. De gratis versie is al behoorlijk krachtig en kan misschien al voldoende voor je zijn.

5. Avada

Avada WordPress theme

Van alle WordPress themes in de themeforest marketplace is Avada de nummer #1 best verkochte theme ooit, met meer dan 500.000 sales en waarschijnlijk een van de themes met de meeste design mogelijkheden.

Met de Avada theme builder kun je zonder enige kennis van coderen kun je de meest fantastische websites bouwen. Of je kiest een van de 60+ professionele reeds gebouwde websites of 300+ webpagina’s, die je kunt importeren. Hoe dan ook, met meer dan 70 elementen heb je een zee van mogelijkheden in handen met dit theme.

Het theme werkt perfect met WooCommerce, mocht je een webshop willen maken. Het is geoptimaliseerd voor SEO en geoptimaliseerd voor snelheid.

6. Authority Pro

Authority Pro Theme

Authority Pro is een WordPress theme van StudioPress, speciaal ontworpen voor influencers, bloggers, entrepreneurs en freelancers om hun expertise en skills naar voren te brengen.

De homepage heeft een moderne layout met een opvallende call to action knop om conversies een boost te geven.

Authority Pro is een van de WordPress themes die gebouwd in op het krachtige Genesis Framework, dat bekend staat om zijn sublieme code en top performance.

Het theme is zeer geschikt voor eCommerce om bijvoorbeeld online cursussen te geven of een membership community te maken.

De theme opties bestaan uit de theme costumizer om de layout aan te passen met live preview hoe het eruit komt te zien, een flexibele header layout, custom block elementen en 4 posities voor custom widgets.

7. Ultra

Themify Ultra WordPress theme

Het Ultra theme is het strakste en van alle WordPress themes het meest flexibele theme van Themify. Het laat je met de ingebouwde drag and drop page builder alle soorten websites maken die je maar wilt.

Met één klik installeer je een van de vele demo websites die al door de makers zijn ontworpen, inclusief de widgets en de plugins, en ben je in een mum van tijd klaar met het maken je website. Je hoeft alleen nog maar je eigen persoonlijke aanpassingen doen.

Je hebt bij het Ultra WordPress theme indrukwekkend veel aanpassingsmogelijkheden, zoals 17 verschillende header opties met 6 verschillende achtergrond opties, 5 verschillende ontwerpen voor je blog pagina’s, scroll opties (omlaag en opzij), mega menu, vele kleuren, afbeeldingsfilters en meer.

Wil je een webwinkel starten? Dan is dit theme een prima keuze. Het werk vlekkeloos met WooCommerce en je hebt bonus builder addons, zoals een prijstabel, een countdown clock (voor aanbiedingen!), Maps Pro en meer.

8. Hestia

Hestia WordPress theme

Hestia is een gratis en premium WordPress theme voor een bedrijf, magazine of blog. Het komt met een gratis companion plugin wat functionaliteiten toevoegt als ervaringen, diensten, en homepage secties aan je website.

Het theme werkt perfect samen met WooCommerce, dus je kunt er een online winkel mee maken. Ook werkt het prima met de populaire page builders. Het aanpassen is eenvoudig met de live customizer. Je hebt bovendien een bibliotheek aan starter sites om te kiezen.

Elk element in het theme is vertaalbaar. Het theme is SEO vriendelijk en geoptimaliseerd voor snelheid.

9. Neve

Neve WordPress theme

Neve van Themeisle is een super aanpasbaar WordPress theme met een mobile first aanpak. Het theme is clean, licht en snel en werkt met alle professionele page builders samen.

Je kunt je eigen ontwerp helemaal opbouwen of kiezen uit een van de 80+ starter sites die meekomen met het theme.

Je krijgt bij dit theme een aantal indrukwekkende pro addons die hele toffe functionaliteiten toevoegen aan je website. Zo kun je met de WooCommerce Booster Pro plugin de style van je webwinkel helemaal aanpassen naar jouw wensen. Met de Blog Booster Pro plugin heb je veel controle over de layout van je blog. Met de Header Booster Pro plugin kun je, je raad het al, je header vormgeven.

Ook dit theme is zo gecreëerd om goed te kunnen scoren in Google. je kunt ook hier alle aspecten aan het theme vertalen als je wil.

10. Schema Theme

Schema snelste WordPress SEO theme

Schema is het snelst en SEO vriendelijkst van alle WordPress themes. Dit theme is ontwikkeld om super snel te laden en te ranken in Google. Dus als dit jouw doel is dan is dit het theme voor jou.

Que ontwerp ben je wel meer beperkt dan bij de andere themes, dus als je veel waarde hecht aan veel functionaliteiten en verregaande controle over je layout, dan kun je misschien beter voor een van de andere themes gaan.

Toch heeft het Schema WordPress theme al veel mooie functionaliteiten ingebouwd, zoals rich snippet support, reviews die je kunt maken (en die ook in Google als sterren worden weergeven), social media buttons, Google fonts, iconen.

Je kunt Elementor gebruiken met dit theme, zodat je meer controle hebt over de layout, maar dit maakt je website wel zwaarder (lees trager) en een van de redenen om dit theme te kiezen is juist optimale snelheid.

11. Hello theme van Elementor

Elementor Hello wordpress theme

Je bent hem al een aantal keren tegengekomen in dit artikel, de page builder Elementor, samen met beaver builder een van de popualirste page builders voor WordPress themes.

Elementor heeft nu ook een eigen WordPress theme uitgebracht, die uiteraard subliem werkt met Elementor: Hello.

Hello is een super licht, snel en SEO vriendelijk theme, een min of meer kaalgeplukt theme zonder functionaliteiten en integraties – eigenlijk een lege canvas, die je dus zelf volledig moet opbouwen. Na het installeren zal het dus meteen op een website lijken.

Ben je een ontwerper of iemand die de volledige controle over de layout wil hebben in alle opzichten, dan is dit theme voor jou. Het zal je relatief dus wel een stuk meer tijd kosten om een volledige website te maken, maar zonder kennis van coderen heb jij nu wel alle controle.

12. Bridge

Bridge WordPress theme

Een van de best verkochte creatieve WordPress themes (met meer dan +190.000 sales) op een van meest pupulaire market places, Themeforest is het Bridge theme.

Bridge is zo’n theme dat je voor elk project kunt gebruiken en werkt met Elementor en WP Bakery. Met keuze uit wel 470+ demo’s zit er zeker een ontwerp bij die geschikt is voor jouw website project.

Het theme heeft honderden verschillende stylen, drag and drop modules, plugins, elements and bijna onbeperkte mogelijkheden.

13. Soledad

Soledad WordPress theme

Soldedad is ontworpen als theme speciaal voor blogs en magazines. Dus als je van plan bent een content rijke blog te maken, dan is dit theme een overweging waard. Het theme komt met 1000+ sliders en blog en magzine layouts.

Inmiddels is versie 7 uit en is het theme veel meer all-round geworden met veel meer functies, zodat het nu voor elk ander doel ook kan worden gebruikt, inclusief webwinkels (met WooCommerce).

Je kunt dit WordPress theme gebruiken met de Elementor page builder en WP Bakery. WP Bakery is een premium page builder die je er gratis bij krijgt. Hiermee kun je met drag and drop live je layout aanpassen. Je kunt kiezen uit onwijs veel Google fonts en Adobe Typekit fonts.

Er zit een Pinterest plugin en een Twitter slider bij en het theme is geoptimaliseerd voor SEO.

14. BeTheme

Betheme WordPress theme

Het BeTheme is er nog een in het rijtje van multi purpose responsive WordPress themes, geschikt voor kleine ondernemingen en blogs.

Op moment van schrijven heb je al keuze uit 500+ voorontworpen websites, die je met één klik kunt installeren. Eenvoudiger dan dat wordt het niet. Met de zogenaamde ‘muffin options panel’ kun je alle wijzingen aanbrengen die je maar wil.

Overige features zijn onder andere mega menu, optie van One Page websites, ongelimiteerde menu opties, sidebars en kleuren. Je hebt custom widgets en parallax effect en video background. Kortom een zee aan mogelijkheden met dit WordPress theme.

15. Foodie Pro

Foodie Pro WordPress theme

Foodie Pro is een van de beste WordPress themes voor de enthousiaste food bloggers onder ons! Super clean ontwerp, zeer flexibel en vele typografie en kleur opties.

Dit theme is speciaal ontworpen voor websites met recepten. Het is een van de WordPress themes die draait op het populaire Genesis framework, welke bekend staat om zijn stabiele code en goede performance.

Het theme heeft een aanpasbare header en andere theme instellingen die je kunt aanpassen, zoals de kleur en letterype, waarvan je de resultaten live kunt zien. Het thema is simpel, overzichtelijk, minimalistisch, maar vooral super mooi.

16. X-theme

X WordPress theme

In deze lijst met de beste WordPress themes kan het X-theme niet ontbreken. Het X-theme is eens van de meest gewilde WordPress themes op Themeforest.

X staat bekend als ‘Het laatste WordPress theme dat je ooit zult kopen’, omdat je zoveel design mogelijkheden hebt en toegang tot meerdere premium plugins, en dat in één pakket. Geen twee installaties met dit theme zullen op elkaar lijken en altijd uniek zijn.

Het theme maakt gebruik van een eigen page builder genaamd Cornerstone, waarmee je meer controle over de layout van je website hebt dan je je kunt voorstellen. En het is eenvoudig en snel.

17. Kalium

Kalium WordPress theme

Kalium is een van de beste WordPress themes, met name voor creatieve blogs en portfolio’s. Het design is modern, clean en stijlvol en heeft veschillende design awards gewonnen. Neem een kijkje in de bloedmooie demo’s die beschikbaar zijn en in 1 klik te installeren in je website.

Qua ontwerp heb je keuze uit duizenden fonts, van Google, Adobe en FontSquirrel. De page builder is de Visual Composer en je hebt meerdere premium plugins inclusief, waaronder Revolution Slider, Layer Slider, ACF Pro en Product filter. Je hebt 30+ portfolio type layouts om uit te kiezen.

Wil je een webwinkel? Ook dit is mogelijk, aangezien WooCommerce integratie optioneel is. Je kunt je producten op aantrekkelijke wijze presenteren aan je klanten.

18. Jevelin

Jevelin WordPress theme

Jevelin is een van de beste en hoogst beoordeelde WordPress themes, omdat het een multi-purpose theme is met interactieve elementen en geschikt voor een persoonlijke, professionele of bedrijfswebsite.

Het theme wordt regelmatig geupdate, zodat hij veilig blijft en de WooCommerce addon zorgt ervoor dat je het ook kunt gebruiken als online winkel.

Met de live customizer kun je je ontwerp finetunen, terwijl je iederen verandering live kunt zien. Je hebt de mogelijkheid om snel aan de slag te kunnen met een grote hoeveelheid aan demo’s en templates die je kunt gebruiken om te starten.

19. SociallyViral

Mythemeshop SociallyViral WordPress theme

SociallyViral is een van de WordPress themes van mythemeshop, die als doel heeft een boost aan je social shares van je blog berichten te geven en meer bezoekers te krijgen.

Bij dit theme zijn alle sociale netwerken geïntegreerd, welke je op prominente plekken kun laten weeregeven op je posts en pagina’s. Je kunt ’trending post’ weergeven, zodat er op je populaire posts nóg meer geklikt wordt.

Het theme is geoptimaliseerd voor Google Adsense, waarmee je ook wat extra aan je website kunt verdienen. Je hebt daarnaast een subsciption box, zodat mensen (of potentiële klanten) zich kunnen aanmelden voor jouw nieuwsbrief.

Sociallyviral staat net als het eerder genoemde Schema bekend om zijn snelheid en SEO optimalisatie. De aanpassingsmogelijkheden zijn ook bij dit theme wat beperkter dan bij andere themes uit de lijst. Wil je scoren in Google en viraal gaan, dan is dit theme voor jou.

20. Stockholm

Stockholm WordPress theme

Het Stockholm theme staat in de top 10 best verkochte creatieve WordPress themes van Themeforest en is hoog beoordeeld. Het theme is multi purpose, dus je kunt het in principe voor alle doeleinden gebruiken, zoals blogs, portfolio’s, bedrijfswebsites en webwinkels. Maar het is met name een theme voor creatievelingen.

Als je niet alles zelf wilt ontwerpen, maar tijd wilt besparen kun je starten met het importeren van een van de 40+ super stijlvolle demo ontwerpen.

Je hebt verder tal van header en menu stylen, blog layout opties, font opties en footer opties. De Visual Composer page builder zit er bij, waarmee je eenvoudig met drag and drop al je aanpassingen kan maken.

Verder heb je vele pagina templates en widget plekken, zodat je de indeling van je hele site zelf kunt bepalen.

21. TheGem

THEGEM WordPress theme

TheGem is nog een indrukwekkend creatief, responsive multi-purpose WordPress theme met goede performance. Ze hebben keuze uit 400+ templates waar je uit kunt kiezen, als je niet van plan bent om je ontwerp vanaf de grond op te bouwen. Er zijn templates voor ontwerpers en agencies, ondernemers, online shops, fotografen, portfolio’s, blogs, apps, cyptocurrency, bouw en vastgoed, beauty, restaurants, hotels en nog veel meer.

Het theme is geoptimaliseerd voor snelheid en SEO en met WooCommerce is het eenvoudig in een webwinkel te transformeren. Je kunt eenvoudig alle elementen vertalen als je wilt.

Een aantal mogelijkheden zijn mega menu, video en parallax secties, vele header opties, 20+ custom widgets.

Kortom, dit WordPress theme is een lust voor het oog.

22. Uncode

Uncode WordPress theme

Uncode is een best-seller WordPress theme, gemaakt door undsg theme developers. Het ontwerp is heel fraai en je hebt 70+ hele professionele concept websites om je eigen site te maken. Het Uncode theme geeft je volledige controle over je layout and ontwerp, dus de designer kan los gaan met dit theme.

Het theme is gebundeld met meerdere premium WordPress plugins die je erbij krijgt, zoals de Visual Composer, een van de meest krachtige page builder plugin om je website helemaal vorm te geven als je wilt. Daarnaast krijg je twee premium slider plugins (Slider Revolution en Layer Slider). Je kunt er met de WooCommerce plugin een shop van maken.

Het Uncode theme is gemaakt om indruk te maken op mensen. Het is daarom ook heel geschikt voor het maken van je portfolio, met prachtige slideshows.

23. Kale

Kale WordPress theme

Kale is een van de meest geliefde WordPress themes uit de officiele WordPress theme directory, met een 5 uit 5 sterren beoordeling. Het theme is gemaakt door LyraThemes.

Het theme is perfect voor lifestyle, persoonlijke, food en recepten blogs en ziet er echt prachtig en cean uit.

Functionaliteiten zijn verschillende achtergrondkleuren, banner en slider opties, highligted post op de homepagina, verschillende sidebars en social media menu’s. Je kunt het theme gebruiken met WooCommerce als je er een winkel van wilt maken.

Het Kale WordPress theme is gratis te gebruiken. Wel kun je upgraden naar de pro versie, wat je extra functies geeft zoals een full width hogepagina, custom sliders, special recipe index Template, recepten beoordelingen, heel wat extra layout opties, mail-chimp, ingebouwde Pintest share optie en instagram slidebar en meer.

24. Aspire Pro

Aspire pro is een van de WordPress themes dat gebruik maakt van het Genesis Framework en zoals eerder besproken kun je dan van optimale code en SEO optimalisatie uitgaan. Dit theme van StudioPress is een theme dat als doel heeft om een impact te maken.

Met opvallende header afbeelding en inschrijfformulier op je homepage boost je de aanmeldingen op je nieuwsbrief en leidt tot meer leads en sales. Het theme is zeer geschikt voor ondernemers, influencers, freelancers of webwinkels.

Features van Aspire Pro zijn 3 layout opties, een custom header en verschillende theme en layout opties. Verder is het een eenvoudig, overzichtelijk en strak theme.

25. Feltmag

Felt WordPress theme

Felt is een geweldig mooie magazine-style multipurpose WordPress theme voor content rijke websites. De homepage heeft een schermvullende header met daaronder een grid layout van de meest belangrijke content.

Het theme werkt met de Visual Composer en de Beaver builder page builders, waarmee de website volledig naar je wensen is aan te passen. Je hebt twee navigatie menu’s, verschillende layout opties, social icons en stijlvolle headers. Het theme is geoptimaliseerd voor snelheid en zoekmachine optimalisatie.

26. Vlog

Vlog WordPress theme

Vlog staat in deze lijst van beste WordPress themes, vanwege zijn unieke positionering als video first WordPress theme, gemaakt om jouw eigen video extra te laten opvallen tussen de pagina’s van je blog.

Het theme is vooral nuttig voor mensen die een magazine style blog of website willen met een uniek design die de blogberichten afwisselend met video’s op de beste manier weergeeft.

Het theme ondersteunt onder andere YouTube, Vimeo, Daily Motion volledig.

27. MoneyFlow

Mythemeshop MoneyFlow WordPress theme

MoneyFlow van mythemeshop hoort in onze lijst van beste WordPress themes, omdat het een modern en professioneel theme is voor mensen die online geld willen verdienen met hun blog of website.

Het theme is responsive en geoptimaliseerd voor SEO en snelheid. Daarnaast is het theme geoptimaliseerd voor Adsense, zodat je eenvoudig advertenties kunt tonen op je website om geld te verdienen.

Overige opties zijn een slider, parallax scrolling, Awesome fonts en iconen, ajax zoekresultaten, shortcodes, alle kleuren, Google fonts en uiteraard is WooCommerce geïntegreerd, zodat je ook kunt verdienen aan het verkopen van producten.

Waar op letten bij kiezen van WordPress themes:

Bij het uitzoeken van WordPress themes kun je soms verdwaald raken in de hoeveelheid keuzes die je hebt. Welke van de WordPress themes je ook besluit te kiezen, het is handig om met de volgende punten rekening te houden:

  • Mobile responsive – WordPress themes moeten in 2020 echt responsive zijn, anders zijn ze niet meer van deze tijd. Responsive houdt in dat de verhoudingen automatisch aanpassen naar het formaat van het beeldscherm waarop wordt gekeken. Zo kun je de website optimaal bekijken zowel op je pc als op je mobiele telefoon.
  • Snelheid – WordPress themes kunnen super mooi zijn, maar moeten niet te zwaar zijn en vele overbodige functies hebben. Je website moet binnen 3 tellen moeten kunnen laden, anders zijn je bezoekers meteen vertrokken (hogere bounce rate) en dus lagere conversies.
  • SEO optimalisatie – Het theme zou met zijn code en snelheid rekening moeten houden met zoekmachineoptimalisatie, zodat je website hoger kan ranken in Google.
  • Page builder support – Het bouwen van een WordPress website wordt steeds toegankelijker voor iedereen en je kan je theme volledig aanpassen naar je eigen voorkeuren met een page builder zoals Beaver builder en Elementor. Zorg dat je theme dan wel deze plugins ondersteunt als je ze wilt gebruiken.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen met het selecteren van een WordPress theme voor jouw eigen toffe website project.

Als je dit artikel over de beste WordPress themes leuk vond, zou ik het leuk vinden als je het zou willen delen op een van de social media kanalen.

De BlogStartup content is gratis. We verdienen een commissie als je een aankoop doet via sommige van onze links. Dit kost jou niets extra. Thanks voor de support!

Vergeet dit artikel niet te delen!

Scroll naar top